Citatul zilei

16 mai 2008

Minciuna vs. Adevăr

Ce faci când ştii că dacă spui adevărul o vei răni pe persoana de lângă tine? Alegi să-i spui lucrurile cum s-au întâmplat în realitate riscând să iasă un scandal monstruos sau chiar să se sfârşească totul între voi sau te decizi asupra unei variante mai uşor de acceptat şi speri ca adevărul să rămână undeva bine îngropat?
Sunt sigură că majoritatea ar alege a doua variantă însă din experienţă pot spune că adevărul iese întotdeauna la iveală. Şi atunci să vezi scandal!!! Ţi-ai fi dorit să spui lucrurile aşa cum s-au întâmplat de fapt şi să nu îţi faci viaţa şi mai grea, pentru că pe lângă faptul că va trebui să suporţi consecinţele greşelii făcute va trebui şi să recâştigi încrederea persoanei iubite... în cazul în care acest lucru mai e posibil.
Aşa că mai bine alege adevărul pentru că ştii cum se spune: "O greşeală recunoscută este pe jumătate iertată"... sau măcar tu eşti cu sufletul împăcat că ai făcut ceea ce trebuie.

3 comentarii:

  1. Da. Uneori adevarul doare. Si eu aveam mai demult acesta dilema. Cu a spune sau a nu spune. Dar am invatat sa reactionez la un lucru de care mi-e frica tocmai facand acel lucru. Te face sa te simti viu. Si e si curiozitatea "now what".

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul este relativ (fata de "intamplarea" respectiva) ... si minciunea ... si adevarul ... si persoana iubita ... si tu, asa ca nu exista adevar sau minciuna ... doar realitatea asa cum ai trait-o tu, si realitatea asa cum o va percepe el (dupa ce o sa-i zici) ... solutia e sa gasesti o cale de mijloc de a-i prezenta lucrurile ... nu merita sa pui totul pe o carte.
    Daca s-a intamplat cu tine ... si el citeste blogul ... atunci o sa ai de lucru nu gluma :)))) ... se pare ca ai comis pacatul suprem (ceea ce nu cred) ... :-S

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, de fapt eu am fost cea minţită şi aş vrea să înţeleg de ce. Poate că uneori adevărul doare dar minciuna o dată descoperită doare de zeci de ori mai tare.

    RăspundețiȘtergere