Citatul zilei

25 octombrie 2008

Toamna şi depresiile ei

În majoritatea timpului sunt revoltată pe ceva... o persoană, un gest, o vorbă. Întotdeauna există ceva ce mi se pare nedrept, imoral sau pur şi simplu nelalocul lui. Nu-mi dau seama dacă totul porneşte de la mine, dacă eu sunt cea care greşeşte sau nu vede realitatea ori ceilalţi tratează lucrurile cu superficialitate.
Ce bine ar fii fost să existe un "judecător" care să cunoască toate detaliile vieţii noastre, toate regulile dar în acelaşi timp şi toate sentimentele şi întrebările care ne macină, şi care să ne spună unde şi ce anume greşim. Care este defapt adevărul... cine are dreptate şi cine greşeşte şi ce ar trebui să schimbăm la noi sau la viaţa noastră ca totul să fie aşa cum ne dorim.
Urăsc să iau decizii referitoare la viaţa mea pentru că sunt de părere că viaţa e ca un loz în plic... nu ştii niciodată ce ai ales decât după ce deschizi lozul... şi cum norocul meu nu dă pe dinafară... foarte posibil ca nici deciziile luate să nu fie cele mai bune.
Dar n-avem ce face, trebuie să mergem mai departe, deciziile noastre - bune sau rele- fac parte din noi şi din ceea ce suntem noi ca oameni.

10 comentarii:

  1. Da corect dar unde gasim persoana potrivita ca sa ne indrume in viata?Recent am aflat si eu ca viata nu e asa de roz dar ce sa-i faci daca totul ar fi bine si am face totul corect cum ar fi viata noastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ce ar fi cel mai trist... Sa nu invatam din toate greselile noastre; cred ca toate deciziile gresite ne invata... si atata vreme cat invatam inseamna ca crestem.
    Da, e greu sa iti dai seama daca drumul pe care esti e cel bun, sau daca decizia pe care o iei e cea buna; asta numai in timp afli, si timp nu vrea nimeni sa iroseasca.
    Eu decid sa schimb drumul cand am ajuns la saturatie; adica sunt asa de ranita sau ma doare asa de tare, incat drumul nou, nu are cum sa nu fie mai bun. Nu e o solutie buna, recunosc, pentru ca sunt drumuri bune, care au doar parti foarte grele.
    Ce am mai invatat e ca indiferent pe ce drum esti, sa fii sigura ca e drumul pe care vrei sa fii; si asa, indiferent ca are parti foarte grele, sau nu mai are iesire si trebuie sa te intorci, nu o sa iti pare rau, pentru ca a fost drumul pe care ai vrut si ai ales sa fii.
    E adevarat ca e greu, dar e si frumos; zicea un ungur 'greu viata dar frumos', si are dreptate.
    Si ce am mai invatat e ca trebuie sa te bucuri de orice moment; stiu ca nu vine natural, dar daca trebuie sa faci un efort, chiar merita sa-l faci. Sa ne bucuram de o iesire cu prietenii, de o discutie sincera, de o iesire in aer liber, de o gluma buna etc.
    Si pe mine personal ce ma bucura, e ca indiferent de ce decizie gresita iei, cand iti dai seama, inveti ceva. 'Orice sut in fund e un pas inainte'; adevarul e ca nu ai cum sa mergi inapoi. Si pe mine asta ma bucura; daca nici nu as invata nimic, atunci chiar ca ar fi trist.
    Si mai stiu ce ajuta. Atunci cand decizia e intr-adevar foarte importanta si nu iti permiti o decizie gresita... sa te rogi sa primesti intelepciune pentru a lua decizia buna. Ajuta, crede-ma.
    Te pup! Si iti doresc sa ai intelepciune sa iei doar decizii bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu poate exista un "judecator" ... care ar fi atunci farmecul Vietii ?!, am fi doar niste marionete (poate prea dur zis ... dar Tu trebuie sa ai fraiele in mana). Atatea combinatii de viitor se nasc in mintea noastra inainte de a lua decizie ... si totusi nici una nu pare cea ideala, pentru ca pana nu iei decizia nu stii (alt "farmec" al Vietii :)) ). O decizie poate parea gresita la un moment dat ca apoi sa-ti dai seama ca a fost cel mai bun lucru pe care l-ai putut alege. De aceea Tu esti "judecator" asupra vietii tale, cu cat te cunosti mai bine pe tine insuti (prin greseli, reusite, etc) cu atat deciziile tale iti vor influenta viata asa cum iti doresti.
    Cand te simti: "revoltată pe ceva... o persoană, un gest, o vorbă", tot ce trebuie sa faci e sa-ti aduci aminte cum esti tu de fapt: "Cam zapacita de felul meu... cu un chef nebun de ras tot timpul. Imi place vara - sa stau toata ziua la plaja, imi plac florile, fluturasii si plimbarile in natura" si papa ceva ciocolata :-D.
    Am incheiat ora de filozofie (cam greu subiectu') ... greu de adugat/completat ceva la ce a zis Ioana ...
    Faina mâţa Friedrich !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fii ideal sa invatatm din greseli si sa nu le mai repetam, insa asta nu se intampla intotdeauna. In plus, alegerile facute pot parea cea mai buna decizie pentru o perioada de timp (mai lunga sau mai scurta) iar pe urma iti poti da seama ca de fapt nu e asa.
    ... si Chupa... imi sta capul numai la ciocolata aia :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Dupa o perioada ne putem da seama ca decizia pe care am luat-o nu a fost cea buna. Tocmai de aceea trebuie sa fim foarte convinsi si decisi cand luam o decizie. Daca esti hotarata ca asta e drumul pe care vrei sa mergi, chiar daca mai tarziu, drumul se dovedeste a fi cel gresit, nu o sa iti para asa de rau, pentru ca a fost drumul pe care tu ai decis sa mergi. Si daca nu esti total decisa ca vrei sa mergi pe un drum, eu zic sa mai astepti; cateodata timpul are raspunsuri.
    Cel putin mie nu imi mai pare asa de rau cand o decizie pe care am luat-o se dovedeste a fi fost una gresita; nu imi pare rau pentru ca a fost decizia mea, si in viata asta, avem dreptul sa luam decizii proprii, pentru ca noi va trebui sa traim mai departe cu ele.
    Incep ziua cu filozofii si nu e bine, pentru ca s-ar putea sa continui toata ziua. :))
    O zi superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate stiu despre tine, iti merge mintea si la bune si la rele... Intrebarile astea si le pune toata lumea. Esti perfect capabila sa decizi pt tine. Ca stai "cu morcovul" cateodata... eh asta este, tupeu ai o gramada, asa ca da-i bice si mergi inainte. Si cred ca de cele mai multe ori esti destul de constienta de urmarile deciziei, doar ca nu esti hotarata daca vrei sa suporti consecintele. Cat despre Judecator... daca ti-ar spune cate gresesti... ai vrea doar sa DISPARA ODATA. Ai destula putere sa treci peste orice, mai ales ca esti "dusa". Atat timp cat incerci suficient de serios sa-ti raspunzi la intrebarile tale grele, esti pe drumul cel bun. And remember: lumea-i rea, prosti sunt destui, fara ei lumea n-ar mai fi in echilibru. Ce ne-am face daca toti ar fi intelepti si buni si...? Ar fi o plictiseala totala :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Care este defapt adevărul? Adevărul e că de fapt se scrie dezlegat. :P

    RăspundețiȘtergere