Citatul zilei

03 martie 2009

Nicolae Titulescu spunea...

Pentru ca azi îl celebrăm pe Nicolae Titulescu m-am gândit să aleg nişte vorbe înţelepte spuse de el; poate o să vă pună pe gânduri şi o să vă ridice semne de întrebare, poate o să vă întărească credinţele sau poate din contră o să îi contraziceţi afirmaţiile.


"Societăţile nu se guvernează bine decât dacă se suprapun două forţe: inteligenţa şi puterea."

"Soarta este scuza celor slabi şi opera celor tari."

"Idealul este în sine o realitate în devenire."

"Când porunceşte conştiinţa oamenii oneşti procedează întotdeauna în acelaşi sens."

"Există un stadiu de prietenie unde nu mai e nevoie să vorbeşti spre a te înţelege, nici să te sfătuieşti spre a acţiona în comun."

.........................................................................................................
.........................................................................................................
.........................................................................................................
.........................................................................................................
.........................................................................................................

La final nu putea lipsi porţia de bună dispoziţie aşa că vă propun nişte poze private cu Nicolae Titulescu în vremea când era "tânăr şi îndrăgostit" :).




15 comentarii:

  1. Cea mai tare mi se pare: "Există un stadiu de prietenie unde nu mai e nevoie să vorbeşti spre a te înţelege, nici să te sfătuieşti spre a acţiona în comun.".

    Imi doresc sa ajung la stadiul asta de prietenie. Cred ca e foarte fain sa ai un prieten asa de bun.
    Oricum cred ca depinde de fiecare din noi si de persoana de langa noi. :) Deci e posibil. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana e frumos ce zici, dar , tocmai pentru ca depinde de noi insine SI de persoana de langa noi eu zic ca este imposibil, sau foarte putin probabil in cel mai bun caz...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu cred ca e imposibil. Ma incapatanez sa cred ca e posibil, daca amandoi vor acest lucru si fac tot posibilul pentru acest lucru.
    Cred ca o prietenie e mai puternica, daca amandoi sunt sinceri, daca iarta, daca au incredere, daca nu tradeaza, daca iubesc si daca trec prin multe impreuna.
    Mai cred ca asemenea prietenie ar trebui sa existe intre soti; sper ca in cazul meu sa fie asa. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De sperat si eu sper, si probabil oricine, asta e clar, dar uite... doar in comentariul tau numar 7 "daca" ... cam multi... de unde si parerea mea de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vad ca nu ne schimbam nici unul parerea. E normal sa existe conditii ca sa ai parte de o prietenie faina, pentru ca orice lucru in lumea asta functioneaza in anumite conditii.
    Eu tot cred ca poti sa ai un prieten asa bun, si nu am sa-mi schimb parerea. Nu cred ca sunt imposibil de indeplinit conditiile; normal ca depinde de amandoi, e clar.
    Daca nu incerci nu ai cum sa reusesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana... si pe mine ma ajuta sa dorm mai bine asemenea ganduri, recunosc, dar, la sfarsitul zilei, daca esti sincera si realista cu tine recunosti ca e, practic vorbind, imposibil sa ai parte si mai ales sa intretii o asmenea relatie perfecta, fie ea de simpla prietenie sau mai mult decat atat.

    Nu incerc sa iti schimb parerea, doar o exprim si eu pe a mea, si chiar ma bucur ca inca poti gandi asa! Si nicidecum nu spun sa nu incerci, ci din contra, doar sa nu iti faci sperante prea mari... atata tot. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista asa ceva, se intampla, e super, dar nu e constant (suntem diferiti, fiecare vede un lucru intr-o alta nuanta de culoare - ceea ce nu e un lucru rau ;)) ... cateodata tu singur nu te poti decide asupra unui lucru banal (chiar daca intre timp iti vorbesti ;)).

    E bine totusi de stiut ca a existat candva o specie de politicieni puternici, inteligenti, cu vocatie si mai ales care serveau interesele comune (si cu gusturi bune la femei :D). Acum ii avem doar pe cei care se cred puternici, sunt prosti, ajunsi unde sunt prin nepotisme si preocupati doar de interesele personale. (ca sa nu vorbesc de cuvintele neauzite de ei: constiinta, onestitate, integritate etc) ... I hate politics!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chupacabra, cunosti vreun exemplu concret? Eu unul nu... un alt motiv pentru care cred ceea ce cred...

    Ca suntem diferiti asa e... mie imi place s-o spun putin altfel... "suntem unici", parca suna mai bine :)

    Despre partea cu politica si oamenii... stii cum e? Cred ca pe masura ce inaintezi in varsta ai impresia ca generatia ta a fost mai buna decat cea actuala, probabil asa si este, gasesc N-shpe motive zilnic ca sa afirm asta, dar aspecte pozitive poti gasi intotdeauna in orice. Uite, de exemplu, un atu care face regimul actual mai bun decat cel vechi este libertatea mult mai mare de a face ceea ce vrei, desigur daca vrei si daca te duce mintea (pe mine nu ma duce atata cat as vrea :) ). Mai voiam sa adaug una alta da ma opresc ca deviez de la subiectul initial...

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi o relaţie "perfectă" poate avea micile ei imperfecţiuni, asta face viaţa mai condimentată ;). Nu trebuie să fim neapărat la fel sau să avem aceleaşi opinii despre orice lucru, însă dacă o relaţie ajunge la un anumit stadiu în care cei doi se îndreaptă împreună spre acelaşi ţel, atunci totul pare mai uşor şi orice este posibil...

    RăspundețiȘtergere
  10. ...si asa a pus Monica punctul pe J. Bun punct... si de acord cu tine... relatia aceea imposibila dupa unii si posibila dupa altele si altii este aceea in care cei doi se completeaza reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dane, normal ca iti dau exemple concrete: am prieteni cu care eu cred ca am ajuns in acel stadiu - sunt acele momente in care pur si simplu suntem pe acesi unda fara nici un efort - iar aceste momente sunt mai dese cu persoana cu care imi impart viata.

    Shit ... am impresia ca m-ai facut batran :). Eu vorbeam despre politicieni si nu despre regim ;), nu cred ca multi (poate nici unul) politicieni au meritul pentru unde suntem azi, poate doar "meritul" pentru unde am putea fi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Lucky bastard! :) Glumeam... Ma bucur mult sa stiu macar o persoana care poate sa afirme asta. Felicitari!

    Nu te-am facut batran, vorbeam la modul general, si inaintare in varsta este si de la... nu stiu... 10 la 11 ani de exemplu, nu? Sper ca acuma nu vei citi printre randuri cum ca te-as fi facut prea tanar... :P

    Oricum, ma bucur pentru tine.

    Sper ca nu mi-am facut acum o imagine din aia de maniac anti-social :) but than again daca mi-am facut asta e...poate asa si sunt de fapt... :)

    Apropo, ca fapt divers, nu ghiciti cine a venit azi in Teo (eram la o pizza in pauza de masa)! Alexandru Arsinel si Stela Popescu! Imagine that! Care ar fi fost sansele?! Tare m-a bine-dispus chestia asta, probabil pentru ca sunt printre putinii oameni pe care chiar ii admir si sa-i vad acolo in carne si oase, la 3 metrii de mine, din pura intamplare...a fost tare mijto, mi-au pus un zambet pe fata... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Wooow!!! Super tare! Şi cum a fost? I-a deranjat cineva să le ceară autografe sau s-a întâmplat ceva mai deosebit?... înafara faptului că ei chiar erau acolo, în acelaşi local cu tine :).

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu i-a deranjat nimeni... probabil unii nici nu i-au recunoscut. Eu am stat pe ganduri daca sa ma duc sau nu... da m-am gandit ca ar fi cam penal sa-i deranjez de la masa... nu erau doar ei 2 erau un grup mai mare probabil vizitau Dulcea si Infloritoarea Romanie...
    Altceva mai deosebit in afara faptului ca erau acolo... nu, doar atat, cel putin pana am stat eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Probabil au vreun spectacol în Tîrgu Mureş sau au ceva treburi pe la Teatrul Naţional. Oricum...fain că i-ai întâlnit ;)

    RăspundețiȘtergere