Citatul zilei

12 aprilie 2009

life...

Toată viaţa lupţi pentru ceva... un job ok, o căsnicie frumoasă, o maşină nouă, o casă a ta... ai tot timpul scopuri bine definite pe care cu timpul reuşeşti să le îndeplineşti...
Şi când crezi că nu ţi-a mai rămas nimic de făcut decât să iubeşti şi să te bucuri de viaţă şi de ceea ce ai, totul se duce pe apa sâmbetei...

5 comentarii:

  1. Înseamnă că te-ai născut un/o luptător sau luptătoare și că viața ta înseamnă o luptă continuă care să te facă să te simți împlnit(ă) ? Sau poate de fapt niciodată nu vine momentul când nu ți-a mai rămas nimic de făcut.. Sau e Sâmbata cea mai nasoală zi din săptămână ?
    Sau poate de fapt putem să iubim și să ne bucurăm de viață și în timp ce ne luptăm pentru un job ok, pentru o viață mai frumoasă.. pentru că de fapt lupta începe din interiorul nostru..

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca-ti ramane se te agheti de un strop de nebunie, ceva tot iti ramane si dupaia... Si daca nu mai avem pt ce lupta, cum mai stim sa apreciem ce avem? Si daca renuntam la lupta, nu inseamna ca renuntam la noi insine? Bla bla bla...
    Tu sti ca viata-i faina, de ce esti suparata?

    RăspundețiȘtergere
  3. partea bună a oricărei nenorociri e că de acolo o vei lua în sus. cât despre senzaţia de bine, nu ţine de împlinirea casnică de a avea un/o trântor/iţă lângă tine într-un apartament proprietate personală rezultată în urma unei nunţi la care ai strâns bani de avans la un credit ipotecar pentru care vei lucra următorii douăzeci de ani şi o maşină nouă luată în leasing pentru cel puţin cinci ani. împlinirea se cuantifică în numărul de clipe în care simţi că eşti fericit. cum ar fi clipa când ai realizat că încep să înflorească copacii şi să vină primăvara, clipa cea în care îţi zâmbeşte persoana iubită, ori cea când te bucuri c-ai făcut o banală faptă bună. şi încă ceva: fericirea nu se cumpără în rate, dar se trăieşte aşa, pentru că n-are o formă liniară, continuă, cu un moment de start de la care să poţi spune că "nu ţi-a mai rămas nimic de făcut decât să iubeşti şi să te bucuri de viaţă".

    iar acum, cu certitudinea că pot concura la titlul de cel mai lung comment pe blogul aici de faţă, am să închei cu îndemnul să fiţi cu băgare de seamă la fericiri simple, pe care nu toţi le văd, dintr-o viaţă altminteri a naibii complicată.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca toata viata lupti pentru ceva, asta e adevarat. Cand obtii ceva-ul ala, incepi sa lupti pentru altceva. Uneori - lupti pentru mai multe "ceva"-uri in acelasi timp.
    Pe de alta parte, o victorie obtinuta prin lupta pentru "ceva" anume iti aduce o satisfactie pe care n-o vei avea niciodata daca vei obtine acel "ceva" pe gratis.
    Daca ai luptat si ai obtinut tot ce vroiai si la urma totul s-a dus pe apa sambetei foarte probabil nu ai luptat pentru ceea ce trebuia. Odata aflata in aceasta situatie, nu-ti mai ramane de facut decat sa te ridici si sa o iei de la capat. Sa lupti pentru un alt "ceva" (unul care sa merite mai mult decat cel dinainte).
    Esti trista ca s-au dus toate pe apa sambetei? Apreciaza ceea ce ti-a ramas (crede-ma, intotdeauna mai ramane ceva - chiar daca e doar stropul de nebunie de care zicea Vio mai sus). Familia, prietenii, oameni in mainile carora iti poti pune increderea. Oameni care o merita.
    Nu in ultimul rand - nu uita sa te bucuri de lucrurile simple (cele pe langa care trecem zilnic fara sa le bagam in seama si fara sa observam detaliile in care sta de fapt toata frumusetea). Bucura-te pasarea care-ti canta in geam dimineata, de iarba verde pe care te poti intinde si uita la nori, de soarele care iti incalzeste pielea, de ploaia care te uda, de vantul care te racoreste, samd. E un sentiment minunat (crede-ma).
    Mai mult - bucura-te de toate astea alaturi de familie si prieteni (aia de care ziceam mai sus si de care stii mai bine ca mine ca nu duci lipsa :) )
    Din nou - cum zicea Vio - tu stii ca viata-i faina, de ce esti suparata? :P

    Iar acum, cu certitudinea ca pot concura alaturi de Cata la cel mai lung comment pe acest blog, te invit sa mai asculti o data "Bad Things" de la jace Everett. Stii tu - piesa aia care "te pune pe jar" :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @shiro Felicitari!!! Ai castigat titulatura de "Autorul celui mai lung comentariu" la acest post :D (stiam eu de ce nu i-o ofer la Cata... presimteam ca o sa fie detronat :-P)

    Si da, eu stiu ca viata-i faina si chiar reusesc sa ma bucur de lucrurile marunte care mi se intampla in fiecare zi, dar nu pot sa nu ma intristez cand vad ca prietenilor mei incepe sa le alunece pamantul de sub picioare si cad.... fara sa aiba puterea sa se ridice...

    RăspundețiȘtergere