Citatul zilei

12 iunie 2008

Umorul şi inocenţa celor mici

O mamă se plimba cu maşina împreună cu cei trei copii mici într-o după-amiază toridă de vară, când o femeie dintr-o decapotabilă s-a ridicat din scaun şi a început să le facă cu mâna. Femeia era total goală. În timp ce mama îşi revenea din şoc şi se gândea să le spună repede copiilor să nu se uite, fetiţa de cinci ani spuse inocent: "Mami! Femeia aia nu poartă centura de siguranţă!".

Un băieţel s-a pierdut pe culoarele unei săli de gimnastică şi a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au început să ţipe, să înşface prosoape să se acopere şi să fugă în toate părţile ca să se ascundă. Băieţelul le-a privit uimit, după care a întrebat senin: "Ce s-a întâmplat? N-aţi mai văzut un băieţel până acum?"

O femeie se chinuia să facă să curgă ketchup dintr-o sticlă. În timp ce se chinuia, îi suna telefonul, aşa că l-a rugat pe băieţelul ei de patru ani să răspundă la telefon. "Este directorul, mamă", i-a spus copilul mamei. După care a adăugat: "Mama nu poate răspunde acum. Dă o sticlă peste cap".

O fetiţă se uita la părinţii ei cum se îmbracă pentru petrecere. Când l-a văzut pe tatăl său cum îşi îmbracă costumul, i-a spus: "Tati, nu ar trebui să porţi costumul ăla". "De ce, scumpa mea?". "Pentru că ştii că îţi dă dureri de cap în dimineaţa următoare".

O fetiţă abia terminase prima săptămână din clasa întâi şi vine nervoasă acasă: "Îmi pierd vremea cu şcoala!", îi spune mamei. "Nu ştiu să citesc, nu ştiu să scriu şi nici să vorbesc nu mă lasă!".

Un băieţel deschisese Biblia familiei. Era fascinat de desenele din carte şi dădea pe rând fiecare pagina. Deodată, ceva căzu din Biblie. Era o frunză presată între pagini. "Mamă, uite ce am gasit!" - strigă fericit băieţelul. "Ce ai găsit?" - întrebă mama. Fascinat, băieţelul răspunse: "Cred că sunt chiloţii lui Adam!"

Un comentariu: