Citatul zilei

20 noiembrie 2008

De câţi... este nevoie ca să schimbi un bec?

Berbeci. Nu te mai intreba, deja l-au schimbat!

Tauri. Se gandesc intotdeauna la toate, asa ca folosesc becuri care nu trebuiesc schimbate.

Gemeni. Este nevoie de cel putin doi care sa scoata din functiune vechiul bec, doi care sa cumpere unul nou, doi care sa scrie o carte despre asta si inca doi care sa discute intr-un show sau pe un forum despre bec.

Raci. Mama lor il va schimba pentru ei. Iar daca ea nu este prin preajma, atunci vor aprinde o lumanare. Dumnezeu este intotdeauna alaturi de ei.

Lei. De nici unul. Echipa de profesionisti pe care o au mereu in preajma il va schimba pentru ei.

Fecioare. De obicei una este de ajuns. Oricum, va curata priza in prealabil, va citi informatiile destinate utilizatorului si garantiile becului.

Balante. Pai, de cel putin doua pentru a cumpara becul si de alte cateva pentru a cumpara accesoriile necesare pentru schimbarea becului si poate alte cateva pentru a duce becul inapoi daca este defect.

Scorpioni. Pentru Scorpioni becul nu se schimba. El se transforma. Doar apasa pe un buton si activezi alt bec. Dar de ce intrebi? Esti de la o agentie de asigurari?

Sagetatori. Ei nu schimba becuri, dar te pot invata pe tine cum sa faci acest lucru.

Capricorni. Capricornul este ocupat momentan. Secretara va va raspunde mai tarziu.

Varsatori. Varsatorii nu trebuie sa schimbe becuri. Pot inventa unele mai bune.

Pesti. O Doamne, nu stiu. Dar becul se va schimba singur, daca asta este dorinta Domnului.

4 comentarii:

  1. Becul Primul bec a fost inventat in 1800 de Humphry Davy, un om de stiinta englez. El a inventat o baterie si a conectat la ea 2 fire si o bucata de carbon. Carbonul s-a aprins producand lumina. Acesta tehnica de obtinere a luminii s-a numit arc electric. Se considera insa ca lumina electrica a fost inventata consecutiv de 2 oameni: Thomas Edison in SUA si de Sir Joseph Wilson Swan in Anglia. Ca sa se creeze lumina, este nevoie de un filament intr-un balon fara oxigen pentru ca oxigenul face ca filamentul sa arda cu flacara. Primul care a inventat becul a fost Swan si a descoperit ca un filament facut din carbon functioneaza. El a avut probleme insa cu vidarea bulbului de sticla - scoaterea completa a oxigenului din bulb. Edison a experimentat alte sute de filamente confectionate din diverse materiale. In 1879 el a construit un mic bec pentru a fi utilizat in locuinte. La inceput, filamentul insa nu a rezistat decat cateva ore si s-a ars. La sfarsitul anilor 1880 a produs un bulb care a luminat 1.500 de ore.
    =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo... mersi de info... da' parca gemenii erau punct de informare. De fapt tu de ce te bagi???

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm ... da, exact, dar voi de la cine invatati ?! \:D/

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi ne nastem invatati! Sau ma rog... unele lucruri le prindem din zbor, altele nu le prindem niciodata :))

    RăspundețiȘtergere